pühapäev, 20. jaanuar 2008

Ripptool

Eile saime lõpuks riidetüki kokku õmmeldud ja Mati abiga nöörid külge pandud ja põhimõtteliselt valmis ta saigi - ripptool, millest juba vist üle kuu aja mõelnud olen ja plaani pidanud selle tegemiseks. Täna tõi Mati veel pulga ka, millega sai asi üles riputatud ning nüüd on puudu veel vaid riputusrõngas, kuid kasutuses on ta juba ilma selletagi. Ise alguses arvasin, et teen endale mõnusa äraolemise koha - hea mugava pesa näiteks lugemiseks, kuid nüüd paistab, et kui tahan ise löögile pääseda, tuleb teine veel teha.
Aga strateegilised mõõdud siis: puuvillase kanga suurus 145 x 200 cm, pulga pikkus 140 cm. Puuvillast nööri kulus kokku 90 meetrit ja kinnitusaasade jaoks linti 3 meetrit. Ja asi oli seda väärt, et nööridel sõlmi kokku tõmmates mõlematele väikestele sõrmedele vesivillid tulid ja märkamatult katkigi läksid :)
Tool ise on nii tugev, et kui terve perega sisse ronisime (kokku umbes 175 kg), ei olnud sugugi sellist tunnet, et kusagilt midagi katki minema hakkaks. Ja isegi neljakesti oli seal sees mõnusalt mugav :) (Netipoodides maksavad sellised muideks 1375 - 2028 krooni ja muidugi on ka vahepealseid variante. Mulle meeldib aga mu enda värvivalik rohkem :))

2 kommentaari:

Kuutydruk ütles ...

See näeb lausa superluks välja!
Äkki räägid lähemalt, kuidas sa selle tegid. Mul mõlgub ka plaan omale selline ripptool teha, kuna tõesti, poes maksavad need hingehinda. Kas kasutasid spetsniiti? õmblesid kõiki õmblusi mitu korda...? Kuidas see lakke on kinnitatud jne-jne? Üks täpne juhend kuluks mulle küll marjaks ära :)

Pillex ütles ...

Kasutasin täiesti tavalist niiti ja aasad õmblesin mitmekordselt läbi. Riputamiseks on aas, millega võib ta suvalise konksu külge riputada, mis ise piisavalt tugeva asja küljes on. Mõne aja pärast teen käsitööoksjoni jaoks ka sellise, siis üritan töö käigust ka pilte teha, et selgem saaks.