neljapäev, 25. detsember 2008

Ülle barett

Juba mõnda aega tagasi ütles mulle töökaaslane Ülle, et kuna ta ise ei koo, siis tema sooviks, et keegi talle bareti kooks. Mina siis võtsin kohe sõnasabast kinni ja otsisin isetegija abiga mõned pildid erinevatest barettidest. Üks sai üsna ruttu välja valitud, kuid sellel kahjuks õpetust kaasa ei olnud. Kuid kuna tegemist paistis üsna kerge mustriga olevat, siis arvasin, et võiksin seda ise proovida pildi järgi järele teha. Mõeldud, mõeldud. Jäin siis ootama, millal Ülle poest lõnga tooks. Paraku see venis nii pikale, et lõpuks ei kannatanud ma enm oodata, kuna tahtmine järele proovida oli suur. Rabasin poest kaks tokki Novita Clouds lõnga (hirmus mõnusalt pehme - 65% vill ja 35& pambus) ja hakkasin kodus õhtul katsetama. Esimese katsetuse harutasin küll üsna ruttu üles, kuid teisel korral sain juba asjale pihta :) Ja kahe õhtu pärast oli barett täpselt nii kaugel, et ainult serv oli veel puudu, kuid paraku oli ostetud lõng otsa saanud. Ja ega siis niisama lihtne ei ole sama lõnga saada. Vaene Ülle jooksis mitmed poed enne läbi, kui leidis kusagilt viimased kolm närust tokikest. Kuid kuigi tal pidavat olema villa vastu allergia, siis see lõng teda ei kraapinud, nii et vast läks asja ette. Uus omanik jäi tulemusega rahule ja ma ise ka.
Müts sai siis suuresti kootud, vaid serv on heegeldatud. Otsad aitas peita Rutt ja nööbi õmbles Ülle ise peale (aurutas ka :$).
Kasutasin nr 3,5 sukavardaid ja nr 4 ringvardaid ning heegeldatud serv sai nr 3,5 heegelnõelaga. Lõnga kulus umbes 125 g.

Kommentaare ei ole: