Laupäev, 31. jaanuar 2009

Banaani-rosina keeks

See meie pere praegune lemmik on välja kasvanud ühest internetist leitud retseptist, mida mitmekordse läbitegemisega oma maitsele vastavalt on veidi muudetud. Põhiline põhjus, miks seda meil viimasel ajal nii sagedasti saab, on tema valmistamise lihtsus ja väga maitsev tulemus.
Banaani-rosina keeks
150 g rosinaid
100 g rummi
100 g õli (sulatatud margariini)
150 g suhkrut
2 muna
4 banaani
300 g jahu
1 tl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
170-kraadises ahjus 60-75 minutit
Pane ahi sooja ning rosinad rummi sisse paisuma. Vahusta suhkur ja õli ning lisa vahustamist jätkates munad. Püreesta banaanid ning lisa segule. Sega juurde ka jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber. Viimasena sega sisse rosinad ja rumm. Küpseta ümmarguses keeksivormis 170 kraadi juures 60-75 minutit. Katsu küpsust tikuga.Head isu!

Kommentaare ei ole: